dissabte, 26 de març de 2011

Argentona demana una solució immediata per can Puig i Cadafalch

Més de 200 persones amb un sol clam
"Salvem can Puig i Cadafalch"
Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a Argentona demanant una solució immediata pel casal modernista de can Puig i Cadafalch, conjuntament amb les 40 entitats i formacions polítiques d'Argentona que li donen suport.

Es demana que s'aturi la degradació de l'edifici de l'arquitecte modernista i es procedeixi a la seva restauració, evitant que desaparegui aquest monument catalogat com a Be Cultural d'Interès Nacional (la mateixa catalogació de la Sagrada Familia o la Pedrera de Gaudí).

A la lectura del manifest, ha fet l'aparició un il.lustre personatge "en Puig i Cadafalch", que a tornat de l'història antiga per manifestar l'interès de conservació del seu llegat i agraïr als argentonins la seva defensa.

Des de les entitats convocants, avui més de 40, s'ha proposat de continuar treballant fins a aconseguir la preservació de can Puig i Cadafalch.

ACN. (aquesta tarda)
El conseller de Cultura confia en una intervenció ràpida per part de la propietat de l'edifici protegit d'Argentona després del recent requeriment de la Generalitat
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha avisat els propietaris de can Puig i Cadafalch, la casa de vacances modernista del mateix arquitecte a Argentona (Maresme), que si finalment no actuen per restaurar l'edifici la Generalitat es farà càrrec de les obres i els traslladarà la factura de les actuacions. Segons ha explicat, el Govern ja ha instat la propietat perquè actuï immediatament davant el deteriorament d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). "Dono per suposat que els propietaris faran el que s'ha de fer, però si no ho fan, actuarem en nom del patrimoni que volem conservar", ha declarat Mascarell durant la inauguració d'un centre cultural a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).